ANNONCE

At være en del af et band er en drøm for rigtig mange musikinteresserede mennesker. Det kan nemlig være enormt givende at nørde musik i selskab med andre mennesker. For at et band kan klare sig kræver det dog også, at der er styr på visse praktiske foranstaltninger som for eksempel økonomien.  

Få professionel hjælp til din økonomi 

Sandsynligvis er du blevet medlem af et band for at spille musik, og ikke for at tage dig af økonomi. Derfor kan det være frustrerende, hvis du skal bruge uforholdsmæssigt lang tid på at kigge på diverse huslejer, lønninger og udgifter.  

Ved at komme i kontakt med en erhvervsadvokat kan du blandt andet få hjælp til ansættelseskontrakter, ejeraftaler og kapitalforhøjelse. Desuden kan du herigennem blive bekendt med konvertibelt gældsbrev, som gør det muligt at indfri lån på to forskellige måder.  

Lav klare aftaler i bandet  

Selvom du blot spiller i et band for sjov, er det en god idé at lave nogle klare aftaler indbyrdes. Uanset hvilket ambitionsniveau i ligger på, er det for eksempel nødvendigt at betale for en fast tid i et øvelokale, og I vil måske også gerne have jeres egne instrumenter.  

Skal der være styr på økonomien i bandet, må der ikke være tvivl om, hvem der betaler for hvad. Pengespørgsmål kan nemlig skabe unødvendige konflikter, som ikke er fede at have med at gøre i et band.  

Vælg en person, der er ansvarlig for økonomien 

Det kan virke som en rigtig god idé at blive enige om, at alle medlemmer af bandet er ansvarlige for bandets økonomi. I mange tilfælde vil et delt ansvar dog betyde, at ingen tager ansvar. Derfor vil det i de fleste tilfælde være bedre at vælge en enkelt person, der står for økonomien.  

På den måde er der ingen tvivl om, hvem der betaler regninger og indkasserer pengene. Dette vil garanteret øge chancerne for, at økonomien bliver bragt på rette kurs. Således kan I koncentrere jer om at spille musik uden økonomiske bekymringer.