ANNONCE

Som studerende er der mange gode grunde til at anskaffe sig et studiejob. Blandt andet er lønnen et rart supplement til den kære SU, men dette er ikke den eneste fordel. Et studiejob er nemlig også med til at gøre dig mere interessant for arbejdsmarkedet efter dit studie. Her kan du læse om fem fede studiejobs.

1.    Studiejob som tekstforfatter

Skal du finde det perfekte studiejob, bør du gå efter en arbejdsplads, der passer godt til dit studie. Det vil altså sige en arbejdsplads, som giver dig nogle kompetencer, du kan bruge i dit videre arbejde.

Studerer du eksempelvis sprog eller andre humanistiske fag kan en stilling som tekstforfatter være det perfekte studiejob for dig. En stilling i et tekstbureau giver dig blandt andet mulighed for at beskæftige dig med transskribering, oversættelser og korrekturlæsning.

2.    Et arbejde på hospitalet

Forventer du, at du skal have et arbejde inden for sundhedssektoren, kan det være en rigtig god idé at finde et studiejob på et hospital. På flere hospitaler findes der ordninger, som du kan få lov til at deltage i som studerende.

Ofte er hospitalsverdenen forholdsvis lukket for befolkningen. Derfor kan det være enormt lærerigt som studerende at få en fod indenfor. Her vil du uden tvivl blive klogere, og måske får du endda færdigheder inden for patientkontakt.

3.    Studentermedhjælper til revision og regnskab

Studerer du en form for økonomi eller matematik, kan et arbejde som studentermedhjælper til revision og regnskab være lige noget for dig. Her har du nemlig mulighed for at øve de færdigheder, som du lærer på studiet.

Alle virksomheder har brug for en person, der holder styr på regnskaberne. Derfor er det bare om at finde de virksomheder, der mangler din hjælp.

4.    Arbejde i et advokatfirma

Er du jurastuderende, er det naturligvis oplagt med et arbejde i et advokatfirma. Her får du sandsynligvis ikke lov til at beskæftige dig med de store sager. Til gengæld får du mulighed for at opbygge et godt netværk. En stilling som piccoline kan med tiden føre til en ansættelse i en anden stilling.

5.    Start dit eget

Som studerende har du begrænset med tid, og derfor kan det være fedt helt selv at bestemme, hvornår du vil arbejde. Denne mulighed har du, hvis du vælger at starte din egen virksomhed. Her kan du tilpasse arbejdet, så det passer til lige præcis den profil, som du vil have. Dog kræver iværksætteri ofte enormt meget arbejde.