Guide: Sådan beskytter du dit hjem mod indbrud
Antallet af indbrud i danske hjem var rekordlavt sidste år. Rent faktisk det laveste i hele 30 år ifølge Danmarks Statistik. Det betyder dog ikke, at der slet ingen indbrud er. Desværre. For det er ikke helt tilfældet. Og årsagen til at vi gennem en årrække har oplevet et fald i antallet af indbrud? Det skyldes, at vi er blevet bedre til at sikre vores hjem mod uindbudte gæster. Blandt andet ved at følge en række grundregler.
Følg de gældende grundregler
Sørg for at både døre og vinduer er i en sådan stand, at de kan modstå indbrud. Det kan være der skal en ny lås på hoveddøren, bagdøren eller terrassedøren? Og i så fald anbefales det at have minimum to låse på hver dør. Som en ekstra sikring kan du med fordel gøre det tydelig for enhver, at dit hus er sikret. For eksempel med et klistermærker med ”Nabohjælp”. Derudover kan du have tidsindstillet lys, så det ser ud som om du er hjemme – også når du ikke er det. Du kan også vælge at have overvågning af dit hus enten ude eller inde som et supplement til de øvrige tilbage. Blot som en ekstra tryghed. Dette er naturligvis ikke billigt. Er du på udkig efter lidt ekstra penge til disse udgifter? Så kan du eventuelt deltage i nogle af de online konkurrencer, hvor der er pengepræmier på højkant.
Eller lad teknologien tage over
Ud over disse ret håndgribelige regler, findes der også en række nye, teknologiske løsninger, der kan sikre dit hjem yderligere. Et af disse er et amerikansk system, hvor man benytter radiobølger til at registrere bevægelser. I så fald aktiveres lyd, lyd m.m. i håb om at skræmme tyven væk. Det hele styres via en app på mobilen. Både amerikanske Xandem og Cognitive Systems Corps har et bud på dette.
Dyre løsninger kræver alternativ finansiering
Video overvågning er efterhånden ved at blive mere og mere udbredt. Og som det nyeste af det nye, er det ikke længere nok med overvågning 24/7. Nu er det nemlig også muligt at få tilkoblet ansigtsgenkendelse. Så dukker der et ansigt op, som allerede er registreret vil systemet alarmere dig via en app. Der er dog dels tale om teknologier på forsøgsstadie – eller som fortsat er så dyre, at de er næsten ubetalelige for de fleste. Skulle du imidlertid have mod på eller behov for en af disse løsninger? Så er der flere måder at få finansieret dem på. Spil og vind er en af dem. Her kan du via online konkurrencer konkurrere om pengepræmier i alle størrelser. Her kan du også være så heldig at vinde en tyverialarm – og det er en god start på at beskytte sig hjem.