Annonce

Alt, du skal vide om USB og NAS eksterne harddiske

Hvis du er på udkig efter en ny ekstern harddisk, har du måske bemærket, at du kan vælge mellem to forskellige typer: USB og NAS. Men hvad er forskellen på de to? Og hvilken er den bedste for dig? I denne blog vil vi besvare disse spørgsmål og give dig nogle tips til, hvad du skal kigge efter, når du vælger en god ekstern harddisk.

USB-eksterne harddiske

USB-eksterne harddiske er de mest almindelige og populære eksterne harddiske. De er nemme at bruge og tilslutte til din computer via en USB-port. Disse harddiske er også meget billige og findes i forskellige størrelser. Der er også ikke behov for nogen yderligere installation, når du tilslutter en USB-ekstern harddisk til din computer – din computer vil straks genkende den. USB-harddiske kan køre på både Windows- og Mac-platforme. En anden fordel ved USB-eksterne harddiske er, at mange af dem har indbygget kryptering, som gør det muligt at beskytte dine data.

NAS-eksterne harddiske

NAS-eksterne harddiske er mere avancerede end USB-harddiske og er tilsluttet via dit netværk i stedet for en USB-port. Nas-harddiske er ideelle til dem, der ønsker at dele data mellem flere enheder. Disse harddiske har også indbygget mulighed for RAID, hvormed du kan kopiere og beskytte data på flere diske, så du er sikker på ikke at miste vigtige filer. En anden fordel ved Nas-eksterne harddiske er, at de ofte har mere avanceret kryptering end USB-harddiske, hvilket betyder, at dine data er endnu mere beskyttet.

Sådan vælger du den rette eksterne harddisk

Hvordan vælger du den rigtige eksterne harddisk til dine behov? Det afhænger af, hvordan du vil bruge den. USB-eksterne harddiske er fantastiske til dem, der har brug for at overføre data mellem computere, og som ikke har brug for at dele data på tværs af mange enheder. Nas-eksterne harddiske er ideelle, hvis du skal dele data med mange andre enheder på dit netværk og/eller har brug for avanceret RAID-beskyttelse. Det er også vigtigt at tage højde for størrelsen af harddisken – jo større jo bedre, hvis du har brug for mere lagerplads til dine filer.

Det er også vigtigt at tage højde for harddiskens hastighed. Hvis du har brug for at overføre store filer, eller hvis du arbejder med store mængder data, skal du vælge en harddisk med høj overførselshastighed. Desuden kan pris også spille en vigtig rolle. USB-ekstern harddisk er billigere end Nas-eksterne harddiske i de fleste tilfælde.

Når du vælger en ekstern harddisk, skal du tage højde for, hvordan du vil bruge den, og hvad der er vigtigt for dig. Hvis du har brug for at dele data på tværs af mange enheder, er en Nas-ekstern harddisk det bedste valg. Hvis du bare har brug for at overføre filer mellem computere, er en billig USB-ekstern harddisk fin. Men uanset hvad du vælger, er det vigtigt at tage højde for harddiskens størrelse, hastighed og pris for at sikre, at du får den bedste mulige harddisk til dine behov.