Skal du til at oprette en aktiesparekonto?

Der er rigtig mange fordele at hente ved at investerer igennem sin aktiesparekonto og der er næsten ingen ulemper. Vi har skrevet et lille indlæg så du kan blive klogere på hvorfor vi anbefaler dig at investerer i aktier igennem din aktiesparekonto. En af de ting som gør at vi danskere ikke vil investere vores penge i aktier er, at vi har utrolig svært ved at sætte os ind skat og når vi sælger nogle aktier og tjener penge så skal der selvfølgelig betale skat af overskuddet. Men det er ofte en jungle og noget som er helt umuligt at finde ud at, det med at indberette det til skat. Derfor vedtog regeringen i 2019 også at det skal være muligt at oprette en aktiesparekonto, som man kan investere igennem.

Når du skal oprette en aktiesparekonto, så anbefaler vi at du opretter den igennem saxo bank. Det gør vi fordi når du opretter din konto hos dem, så skal du ikke bekymre dig om at indberette noget til skat. Det gør de helt automatisk for dig. Læs nogle af de mange fordele og få ulemper herunder:

Fordele

  • Skattesats på kun 17% – Attraktiv beskatning på dine investeringer
  • Invester i børsnoterede aktier og aktiebaseret investeringsforeninger – Adgang til de fleste aktier m.v.
  • Automatisk skatteafregning – Opgørelsen og skattebetalingen over din beskatning forgår automatisk
  • Nemt at indsætte og hæve penge – Du kan til enhver tid indsætte og hæve beløbene du har investeret for

Ulemper

  • Indskudsgrænse på 103.500 kr. – Selvom man kunne ønske at indskudsgrænsen var endnu højere, så kan man få meget ud af aktiesparekontoens fordele
  • Lagerbeskatningsprincippet – Uanset om du sælger eller køber aktier, så skal du beskattes af dit urealiserede gevinst/tab én gang om åre

Har du brug for mere viden om den populære aktiesparekonto? Så kan du med fordel se mere på aktierdk.dk, hvor vi har skrevet om hvorfor og hvilken aktiesparekonto der er den bedste. Derudover kan du også finde indlæg om forskellige aktier som vi har givet vores mening om.