Forestil dig, at du er ude at spise middag, og du taber en sauce-dækket gaffel på din hvide kjole. Du leger udenfor og indser, at dine knæ er dækket af græspletter. Du giver din søde et par ekstra kys, men du får læbestift på hans krave.

Vi bruger så meget tid i vores yndlingstøj, at det er umuligt, at vi aldrig nogensinde kommer til at ødelægge dem. Du ser aldrig pletter komme, men de ser ud til at have dig målrettet (som fedtet, der springer lige ud af panden og ned på din skjorte!)

Uanset om det er din yndlingstop, den kjole, som din bedste ven ikke ved, du har lånt, eller din søns splinternye shorts, skal du ikke sukke i frustration lige foreløbig. Disse tilsyneladende umulige pletter – rødvin, blod, te – er ikke så hårde, når du angriber dem fra den rigtige vinkel. Vi har 10 tips og tricks til at slå de uønskede pletter af dine stoffer.

Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle rettelser virker hver eneste gang, så giv ikke helt op, hvis et bestemt hack ikke får en plet helt ud. Bliv ved med at prøve – det er sandsynligt, at en taktik til sidst vil virke. Den anden kardinalregel for pletfjerning er aldrig nogensinde at køre et tøj gennem en opvarmet tørretumbler, medmindre du er helt sikker på, at pletten er blevet fjernet. Gør du det, vil det kun få pletten til at sætte sig og dermed blive en permanent, irriterende del af dit liv.

Hvad? Tror du ikke på, at vi kan hjælpe dig med at få blækket ud af dine yndlingsjeans? Du skal bare klikke videre og se det selv. Vi starter med at angribe på stedet.

I nødstilfælde

Rødvin eller tomatsuppe passer simpelthen ikke til det outfit, du så møjsommeligt har sammensat til den særlige aften. Hvis du spilder noget på dit tøj, mens du er ude, skal du ikke gå i panik. Bare følg et par enkle trin for at forvise den besværlige plet! Først skal du sørge for aldrig at skrubbe eller gnide et spildt stof. Dup i stedet forsigtigt med en hvid klud. Har du ikke en hvid klud ved hånden? I en knivspids vil et stykke hvidt brød virke, et hack, der er ekstra nyttigt, hvis du er på en restaurant!

En oliebaseret plet, som fra en salatdressing, kan også håndteres med ingredienser til bordsiden. Drys det blot med salt, lad det sidde lidt og børst derefter krydderierne af tøjet. Voila! Saltet skulle have absorberet olien.

Fortsæt derefter med at behandle pletten ved hånden ved at pletbehandle med det, du har til rådighed. Det er klart, at en pletpen ville være fantastisk, men club sodavand eller almindeligt vand fungerer også godt. Påfør ikke for kraftigt, brug i stedet hjørnet af en serviet. Fortsæt derefter med at blotte, indtil pletten er helt væk. Det samme kan fungere som tæpperens.

Hvis du er i nærheden af ​​en vaskemaskine – for eksempel en romantisk middag derhjemme? — du kan skabe en enkel, men kraftfuld pletfjerner ved at kombinere citronsaft med creme af tandsten. Vask det som normalt, og de mærker, du troede ville være der for evigt, vil for længst være væk.