Copenhagen
February 4. - 25. 2018
Home

Follow Frost Festival on social media:

Posted

Lysende og gratis oplevelser i vinterbyen

Frost offentliggør i dag årets lysprogram og gratis oplevelser i vinterbyen. Programmet byder på et meget efterspurgt gensyn med sidste års succes, det interaktive lys- og lydværk “The Wave” på Ofelia Plads, lysterapibar skabt af arkitektur- og designstudiet Studio David Thulstrup i medlemsklubben Klub, SMK Fridays om “Art in the Making” med koncert ved improvisatorpianisten Tom Rogerson samt Lyskunstudstillingen “Skygazer” i Rundetaarn.

The Wave på Ofelia Plads – 4. februar – 25. marts.
“The Wave” vender tilbage på Ofelia Plads! Under Frost Festival 2017 havde det 80 meter lange interaktive lys- og lydværk “The Wave” premiere, og det var fra sin plads på Ofelia Plads et lysende fyrtårn i Vinterkøbenhavn. Modtagelsen af værket, der er skabt af lysdesignkollektivet Vertigo (tidl. Obscura Vertigo), var over al forventning, og derfor bliver “The Wave” sat op igen i år fra den 4. februar til vintertiden slutter d. 25. marts. I år fremstår “The Wave” på ny vis, da værket har fået komponeret to nye lys- og lyduniverser. Det første er af visual artist Frederik Svanholm fra Vertigo og musiker og komponist  Mikkel Meyer. Den 25. februar får “The Wave” et nyt udtryk, hvor både lys- og lydside er skabt af Jonas Fehr, som fortolker Ofelia Plads’ maritime historie.
Gratis entré. Læs mere her. 

Lysterapibar i Klub – 5.-25. februar
Få vinteren lidt på afstand i Lysterapibar. Den danske vinters mørke kan mærkes på både humøret og energiniveauet, som ofte svinder henad vinteren. Derfor er lysterapi en metode, der vinder frem – særligt i Norden. I år er Frost Festival blevet inviteret til at gøre medlemsklubben Klub til et kulturelt centrum under festivalen. Det sker med Lysterapibaren, der omdanner et lokale i kælderen under Klub i midten af København til en stor glødende energikilde: en lysterapibar. Lysterapibaren er designet og bygget af Studio David Thulstrup, som gennem arkitektur og design skaber et socialt rum, hvor gæsterne får energi til resten af vinteren gennem lysterapi og sociale aktiviteter. Musikken i Lysterapibaren leveres igennem soundtracks, der passer til tidspunktet på dagen. Til formiddagene har den tyske pianist Martin Kohlstedt komponeret et værk, mens Kasper Bjørke står for eftermiddagene og Christian d’Or for aftentimerne. Gennem måneden arrangerer Klub madklub, fredagsbarer, filmklub og yoga.
Gratis entré. Læs mere her.

SMK Fridays på SMK –  9. februar
Improvisationskoncerter, art talks, virtual reality og eksperimenterende performances. Årets første SMK Fridays er arrangeret i samarbejde med Frost Festival og præsenterer en koncertoplevelse ud over det sædvanlige. Lyt med, når den eksperimenterende pianist Tom Rogerson fra London spiller to koncerter. Først en synth-koncert omringet af guldalderkunstens kroppe og senere en flygelkoncert på museets store scene. Begge koncerter er improviseret over et elektronisk forlæg skabt i samarbejde med ambient-legenden Brian Eno. Du kan også gå på opdagelse i forårets store særudstilling Art in the Making, virtual reality værker og performancekunst.
Gratis entré. Læs mere her.

Skygazer – Lysudstilling i Rundetaarn – 6.-25. februar
Lysværket ‘Skygazer’ bliver udstillet i Rundetaarns Bibliotekssal d. 6.-25. februar. Gæster til ‘Skygazer’ vil opleve en kunstigt skabt nat af lys og lyd. Loftet omdannes til et himmelhvælv, som skiftesvist illuderer en stjerneklar nat og byens aura af kunstigt lys, der begrænser synligheden af nattens naturlige lys fra stjernerne og månen. Samtidig skaber et helt særligt soundtrack en dyb ro i udstillingen. ’Skygazer’ er skabt af Frosts egne lysdesignere og undersøger forholdet mellem lys og mørke ud fra tidens debat om lysforurening og Rundetaarns funktion som først videnskabeligt observatorium og siden som folkeobservatorium. “Skygazer” vil fra d. 6.-25. februar være åben i Rundetaarns åbningstid og ikke mindst danne ramme for syv koncertaftener.
Entré: 25. kr. (entré til Rundetaarn). Læs mere her.

Main contributor:
Main sponsor:
Public funding:
Partners: