Copenhagen
February 4. - 25. 2018
Home

Follow Frost Festival on social media:


Rundetaarn — Skygazer

Turbolens – Ekstrakoncert

Turbolens spiller deres første koncerter nogensinde på Frost Festival. Oplev et legende, afsøgende og eksperimenterende band i Rundetaarns lyssatte bibliotekssal. Denne koncert er en ekstrakoncert.

Time & date

22:00-23:00 — Feb 5-5, 2018

Buy tickets

Sold Out

NB: English recap below

København er fuld af lys. Også i vinterhalvåret hvor mørket lyses op af lygtepæle, biler, butiksfacader, neonskilte og lys fra lejligheder. Men sådan har det ikke altid været, engang var nattehimlen over byen kulsort. Da Rundetaarn stod færdig i 1642, var det således bygget som observatorium med frit udsyn til stjernerne, men i takt med at befolkningstallet og mængden af bygninger steg, fortrængte nye lyskilder byens mørke og det kosmiske udsyn.

For en stund genskaber Frost Rundetaarns oprindelige funktion, når bibliotekssalen i den ikoniske bygning mørklægges og omdannes til en funklende og stjerneklar nat af subtile lyskilder og legende toner fra gruppen Turbolens.

Bo Rune Madsen udgjorde med sit ekspressive og originale guitarspil i flere årtier en hjørnesten i Mew, men i 2015 forlod han den legendariske danske gruppe. I kølvandet på det brud søsatte han gruppen Turbolens, der udover ham selv består af børn i alderen 10-14 år, som han har rekrutteret fra Bernadotteskolen i Hellerup, hvor han og resten af Mew selv slog deres folder, da bandet blev dannet i midten af 90’erne, og hvor hans egne børn nu går.

Turbolens et lystfyldt frikvarter, et medrivende musikalsk laboratorium, der dyrker et åbent og afsøgende udtryk, hvor der konstant eksperimenteres med instrumentering og kompositoriske virkemidler, solovokal og medrivende korsang, og hvor der både er rum for følsomme, men musikalsk euforiske udbrud som ’Rastløse bevægelser’, der er blevet fremhævet af Soundvenue som et af 2017’s allerbedste danske numre og har været i tung rotation på P6 Beat, og mere søgende og mørke stunder som den nye single ’Drømmen’ fra efteråret 2017. Frost er stolte over at præsentere den absolut første koncert med Turbolens nogensinde.

Recap:

Even in the winter time Copenhagen is full of lights – from cars, billboards, shops, street lights and apartments. But back in 1642 when King Christian IV of Denmark build Rundetaarn as an observatory the night was pitch-black with clear view to the stars above. Frost recreates that feeling when the library hall in the iconic building is converted to a starry night sky with subtle light design and playful indierock tunes from the Danish band Turbolens.

Turbolens

Main contributor:
Main sponsor:
Public funding:
Partners: