Copenhagen
February 4. - 25. 2018
Home

Follow Frost Festival on social media:


Ofelia Plads — Vertigo

The Wave

Den interaktive lys- og lydinstallation The Wave vender tilbage til Ofelia Plads i 2018.

Time & date

06:00-02:00 — Feb 4-25, 2018

“The Wave” vender tilbage på Ofelia Plads!

Under Frost Festival 2017 havde det 80 meter lange interaktive lys- og lydværk “The Wave” premiere, og det var fra sin plads på Ofelia Plads et lysende fyrtårn i Vinterkøbenhavn. Modtagelsen af værket, der er skabt af lysdesignkollektivet Vertigo (tidl. Obscura Vertigo), var over al forventning, og derfor bliver “The Wave” sat op igen i år fra den 4. februar til vintertiden slutter d. 25. marts.

I år fremstår “The Wave” på ny vis, da værket har fået komponeret to nye lys- og lyduniverser. Det første er af visual artist Frederik Svanholm fra Vertigo og musiker og komponist  Mikkel Meyer. Den 25. februar får “The Wave” et nyt udtryk, hvor både lys- og lydside er skabt af Jonas Fehr, som fortolker Ofelia Plads’ maritime historie.

Med 80 censorer fordelt på de 40 fire meter høje trekantede porte er værket programmeret til, i begge indholdsperioder, at reagere med lys og lyd på besøgendes bevægelser gennem installationen. På den måde er de besøgende kontinuerligt med til at skabe værkets udtryk ud fra Vertigos produktioner.
The Wave har netop været en tur udenlands, da den i weekenden blev udstillet som del af den storslåede London-lysfestival Lumiere, hvor flere end 100.000 i løbet af festivalen besøgte værket, men Frost Festival og Ofelia Plads kan altså igen præsentere successen for Københavnerne d. 4. februar til 25. marts. Det er ganske gratis at opleve The Wave, som er tændt alle dage fra kl. 06-24.

The Wave © Malthe Ivarsson

Main contributor:
Main sponsor:
Public funding:
Partners: