Copenhagen
February 4. - 25. 2018
Home

Follow Frost Festival on social media:


Mærsk Tårnet — Koncert: Detekt - Lys: Laura Rathschau & Ruben Lisboa

Puls

Oplev et af Københavns markante nye arkitektoniske vartegn indefra og dyk dybt ind i hjertekamrenes forunderlige lydverden, når Frost inviterer til en aften i videnskaben og musikkens tegn i Mærsk Tårnet.

Time & date

21:00 — February 15, 2018

NB: English recap below

Hjertets banken er en af de mest grundlæggende lyde hos alle mennesker – den taktfaste tæller i vores liv. Det banker hurtigere eller langsommere, afhængigt af om vi er unge eller gamle, sover, stresser eller er forelskede, og hvis vi har hjerteforstyrrelser slår det arytmisk.

De skæve taktslag, som hjerterytmeforstyrrelser skaber, er udgangspunktet for en aften i videnskaben og kunstens tegn i et af de seneste års mest markante nye bygninger i København: det 75 meter høje, blødt kurvede og kobberfarvede Mærsk Tårnet i hjertet af Nørrebro, der stod færdigt i 2017 og huser studerende og forskere fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Forsker Nicole Schmitt, der har sin daglige gang i tårnet, indleder aftenen med at guide publikum gennem forskellige hjerterytmeforstyrrelser, som man kan bruge til at lokalisere hjertefejl.

Disse kropsrytmer bliver fortolket kunstnerisk, når gruppen Detekt efterfølgende giver koncert. Den danske trio har nemlig skabt deres seneste album, ’Kardia’, ud fra en sjælden undervisningsplade fra 1960’erne, beregnet til at undervise læger i at genkende anormale hjerterytmer.

I Detekts fortolkning resulterer det i skæve, søgende og retro-futuristiske kompositioner, hvor hjerterytmerne blander sig med samples, vokal og elektroniske beats, og som både peger på hjertet som livgivende organ og tematiserer den forgængelighed, som hjerterytmeforstyrrelser rummer.

Koncertoplevelsen forstærkes af et specialdesignet univers med lys og projektioner, skabt til denne særlige location af kunstneren Laura Rathschau samt interaktiv designer Ruben Lisboa der således giver hjertets pumpen en visuel form, der ikke bare akkompagnerer, men digter med på musikken, og som tilsammen skaber en ny kunstnerisk symbiose.

Recap

The offbeat that heart rhythm disorders causes are the starting point for a unique experience that blends science and art.
It takes place in one of the most spectacular new buildings in Copenhagen: the copper colored Maersk Tower that rises 75 meters above the ground.

Main contributor:
Main sponsor:
Public funding:
Partners: