Copenhagen
February 4. - 25. 2018
Home

Follow Frost Festival on social media:


Thorvaldsens Museum

Henrik Lindstrand

Gå på opdagelse i kunst og musik, når Frost inviterer til koncert og musikalsk kunstvandring med svenske Henrik Lindstrand blandt de hvide marmorstatuer på Thorvaldsens Museum.

Time & date

19:00 — February 8, 2018

NB: English recap below

Et af Københavns smukkeste og mest ikoniske museer fyldes af lys og musik, når Frost inviterer den svenske musiker Henrik Lindstrand til at give en klaverkoncert i forhallen i Thorvaldsens Museum, der rummer en enestående samling af billedhuggeren Berthel Thorvaldsens (1770-1844) værker samt hans private samling af malerier og kunstværker, unikt placeret i hjertet af København med Folketinget som nærmeste nabo.

Som opvarmning til koncerten kan publikum gå på opdagelse i både musikken og stedet, når udstillingsrummene iscenesættes med stemningsunderbyggende lys og bidder af Henrik Lindstrands kompositioner – hvert rum med et særskilt tema eller historie – der siden bliver samlet til én helhed ved koncerten i mellem forhallens monumentale rytterstatuer.

Henrik Lindstrand har været bosat i Danmark i 20 år og er bedst kendt fra sin tid som musikalsk altmuligmand i Kashmir, men han har derudover arbejdet i adskillige år som filmkomponist.

Efter gruppen i 2014 gik på tidsubestemt pause søsatte han et soloprojekt, hvor han dyrker et væsensforskelligt musikalsk udtryk som solopianist. Det resulterede tidligere i år i det glimrende album ’Leken’, der er præget af både nysgerrighed, intimitet, skrøbelighed og poetisk sans, og hvor man finder inspiration fra Nils Frahm eftertænksomme tangentkompositioner og landsmanden Jan Johanssons nordiske melankoli.

’Leken’ er både en reference til en konkret svensk skovsø fra hans hjemstavn og det svenske ord for ’leg’, og Lindstrands kompositioner emmer da også både af organisk naturromantik og en legende tilgang til sangskrivningen. Det er musik, der er fuld af små detaljer, man kan falde i staver over, og forhallens overvældende arkitektur, de klassisk smukke marmorstatuer og den unikke lyssætning tilbyder publikum de optimale rammer at nyde dem i.

Recap

Join Frost Festival for a unique concert experience in one of Copenhagen’s most iconic and beautiful museums in the heart of the City, when the Swedish pianoplayer Henrik Lindstrand (also known as member of the acclaimed Danish rock band Kashmir) plays his playful and atmospheric compositions among marble statues and breathtaking architecture in Thorvaldsens Museum, staged with a special light design.

Henrik Lindstrand

Main contributor:
Main sponsor:
Public funding:
Partners: