Copenhagen
February 4. - 25. 2018
Home

Follow Frost Festival on social media:


Rundetaarn — Skygazer

Alice Phoebe Lou (ZA) – Ekstrakoncert

Det sarte, søgende og skønhedsdyrkende går hånd i hånd hos den sydafrikanske sanger og sangskriver, som denne aften spiller i en særligt lyssat bibliotekssal i Rundetaarn.

Time & date

21:00-23:00 — Feb 19-19, 2018

Buy tickets

Sold Out

NB: English recap below

København er fuld af lys. Også i vinterhalvåret, hvor mørket lyses op af lygtepæle, biler, butiksfacader, neonskilte og lys fra lejligheder. Men sådan har det ikke altid været, engang var nattehimlen over byen kulsort. Da Rundetaarn stod færdig i 1642, var det således bygget som observatorium med frit udsyn til stjernerne, men i takt med at befolkningstallet og mængden af bygninger steg, fortrængte nye lyskilder byens mørke og det kosmiske udsyn.

For en stund genskaber Frost Rundetaarns oprindelige funktion, når bibliotekssalen i den ikoniske bygning mørklægges og omdannes til en funklende og stjerneklar nat af subtile lyskilder og eftertænksomme toner fra Alice Phoebe Lou.

Det sarte, søgende og skønhedsdyrkende går hånd i hånd hos den sydafrikanske sanger og sangskriver. Allerede som 16-årig begyndte hun at rejse rundt i Europa, hvor det frie kunstnerliv i Paris og Amsterdam og fascinerede hende og kickstartede hendes egne eksperimenter med at skrive sange (hun tjente undervejs til dagen og vejen ved at optræde på gaden). Så meget at hun efter at have færdiggjort sin uddannelse i hjembyen Cape Town flyttede til Berlin for at efterstræbe en kunstnerisk karriere.

Alice Phoebe Lous musikalske udtryk er simpelt, og de fleste af sangene på hendes debutalbum ’Orbit’ fra 2016 er skabt med udgangspunkt i hendes luftige vokal og akustisk guitar eller klaver. Men lytter man nærmere efter, finder man både elementer af singer/songwriter, folk, indiepop og jazz, ikke ulig kunstnere som Joni Mitchell, Beth Orton og Feist. Hun har tidligere optrådt herhjemme i Vega, men nu er muligheden her for at opleve hendes medrivende numre i helt særegne rammer, hvor teksternes intime bekendelser spiller op mod rummets himmelstræbende åbenhed.

Recap:
Even in the winter time Copenhagen is full of lights – from cars, billboards, shops, street lights and apartments. But back in 1642 when King Christian IV of Denmark build Rundetaarn as an observatory the night was pitch-black with clear view to the stars above. Frost recreates that feeling when the library hall in the iconic building is converted to a starry night sky with subtle light design and the South African singer and songwriter Alice Phoebe Lou’s intimate folk pop.

Alice Phoebe Lou

Main contributor:
Main sponsor:
Public funding:
Partners: