16. Jan. 2013 2076 dage siden
Nils Frahm fuldender FROST-programmet med eksklusiv koncert på Louisiana

Den tyske pianist følger op på sidste års fantastiske FROST-show i Koncertkirken med en eksklusiv optræden i Louisianas koncertsal, mens svenske Anna von Hausswolff og danske Max Gaia er udvalgt som support for Efterklang og Ducktails. Dermed er programmet for FROST 2013 komplet.

Nils Frahm indtager kunstens hellige hal

Under sidste års udgave af musikfestivalen FROST bød Nils Frahm publikum på en nærmest spirituel oplevelse i i Koncertkirken på Nørrebro med sine ekspressive, ambiente og delvist improviserede klaverkompositioner. Lige siden har han haft lyst til at vende tilbage til FROST-publikummet, og det gør han nu i nye rammer, når FROST i samarbejde med Louisiana præsenterer den tyske piano-wunderkind i museets koncertsal den 27. februar.

Og som en ekstra bonus har Frahm inviteret Mikael Simpson med til koncerten som special guest. De to mødte hinanden på sidste års FROST og blev fans af hinandens musik. Derfor synes vi, det var oplagt at give dem mulighed for at udfolde det musikalske venskab på scenen.

Nils Frahm ankommer til Humlebæk med sit nye album ’Screws’ i bagagen, der cementerer hans position som en af tidens mest interessante musikere inden for ny kompositionsmusik. Med en unik evne til at fremtrylle personlige, særegne og poetisk beåndede lydlandskaber har han formået at introducere klassisk musik til et nyt og yngre publikum. Faktisk er der tale om en decideret nordsjællandsk mini-turné med Frahm, som dagen efter FROST-koncerten kan opleves solo på spillestedet Klaverfabrikken i Hillerød.

FROST indgår samarbejde med Region Hovedstaden 

Koncerten på Louisiana er det første håndgribelige resultat af et samarbejde mellem FROST og Region Hovedstaden, hvor festivalen over de næste to år modtager støtte til at udvikle koncertformater og tværkulturelle samarbejdsprojekter i hele Hovedstadsregionen.

”FROST handler om at udfordre og udvikle måden, vi oplever rytmiske koncerter. Vi ønsker at sætte musikken i kontekst og præsentere den i nøje udvalgte rammer, der udvider koncertoplevelsen. Derfor glæder vi os utrolig meget til – over de næste to år – at udvikle nogle interessante og sjove projekter i tæt samarbejde med regionens øvrige kulturaktører og dermed udvide vores musikalske legeplads til hele Hovedstadsregionen”, udtaler direktør for FROST, Mikael Pass.

Spændende supportnavne tilføjet 

Som support til Efterklangs koncert den 17. februar i Store Vega har gruppen udvalgt svenske Anna von Hausswolff, der har imponeret den danske trio med sin dragende vokal og sit stemningsfulde orgelspil, ikke mindst i kraft af hendes stærke album ’Ceremony’, der udkom sidste år. Faktisk er Efterklang så glade for hende, at de også har inviteret hende med som support på flere af deres europæiske koncerter i foråret 2013. Vi forstår dem!

Når Ducktails den 22. februar står på scenen på Stengade, har den amerikanske gruppe selv udpeget danske Max Gaia som opvarmningsband. Max Gaia består af medlemmer fra gruppen Girlseeker, der er en del af kredsen af bands omkring det københavnske spillested Mayhem, som også tæller bands som Iceage, Lower og Marching Church. Koncerten på Stengade er deres debutshow og derfor den første mulighed for at stifte bekendtskab med det nye projekt.

Kommentar