08. Nov. 2012 2145 dage siden
Koncertkirken vender tilbage som musikalsk katedral på FROST 2013

Nørrebro-kirken udgør de stemningsfulde rammer for koncerter med The Late Great Fitzcarraldos, Wildbirds & Peacedrums-sideprojektet Mariam The Believer, Cæcilie Triers nye soloprojekt CTM og When Saints Go Machine-sangeren Nikolaj Vonsilds nye duo Cancer.

I sidste uge blev Efterklang annonceret som det første band på plakaten for FROST 2013, og i dag føjer vi fire stærke og aktuelle navne til programmet. Alle fire optræder i Koncertkirken på Blågårds Plads, der under seneste udgave af FROST, lagde højloftet rum til store musikalske oplevelser med blandt andre svenske Jonathan Johansson og tyske Nils Frahm. Med plads til både eftertanke, spiritualitet og til at tanke øl op i krypten undervejs.

Svensk artpop og fremtidsballader
Den 28. februar har vi lokket svenske Mariam Wallentin til landet med sit nye projekt Mariam The Believer. Mariam er kendt som den ene halvdel af FROST-favoritten Wildbirds & Peacedrums, der har opnået anerkendelse for deres rå udtryk, primært baseret på sang og percussion, men som Mariam The Believer byder hun på mere imødekommende toner. Debutalbummet ’Blood Donation’ udkommer i starten af 2013, og på singleforløberen ’The String of Heart’ er slægtskabet med landskvinden Jenny Wilsons melankolske, men legesyge artpop åbenlys.

Samme aften kan man opleve Nikolaj Vonsild, forsanger i fantastiske When Saints Go Machine, der sammen med kumpanen Kristian Finne Kristensen (Chorus Grant) står bag Cancer. I forhold til WSGM er stilen mere folket og urovækkende – ”future ballads fra et parallelunivers”, har de selv meget sigende kaldt det.

På mental charterferie
På FROST’s sidste dag, lørdag den 2. marts, gæster en af Danmarks mest ivrigt eksperimenterende musikere Koncertkirken. Cæcilie Trier har aktier i flere af vores absolutte yndlingsbands, blandt andet Chimes & Bells, Choir of Young Believers, Le Fiasko og Valby Vokalgruppe, og i mandags udkom debut-ep’en ’Variations’ fra hendes seneste projekt, CTM. Her kaster hun indierock-klæderne af sig til fordel for dunkel 80’er-pop, inklusiv højtbelagt synthesizer, elektroniske trommer og Sade-croon.

Til at afslutte FROST med bravur har vi også inviteret vellydseksperterne fra The Late Great Fitzcarraldos. Trioen består af medlemmer fra I Got You On Tape og Choir of Young Believers, og med sig tager de sangene fra deres andet album, ’Listen to the Sound of The Late Great Fitzcarraldos’, der udkom i sidste måned, og som med sit sofistikerede opkog af fnuglet softrock, pastelfarvet 80’er-pop og blåøjet 60’er-pop forhåbentlig sender koncertgængerne på mental charterferie med sol, sommer og kulørte drinks.

Kommentar