27. Nov. 2012 2126 dage siden
FROST præsenterer to aftener i eksperimenternes tegn

Det sveddryppende intense saxofonfænomen Colin Stetson, electro-anarkisten Dan Deacon, fremadstormende Synd Og Skam og artrockere i Thulebasen nedbryder musikalske dogmer på Jazzhouse under FROST 2013.

FROST er en kreativ legeplads, hvor musikalske eksperimenter præsenteres i nye overraskende rammer. Derfor er vi stolte over at føje fire nye bands til plakaten for FROST 2013, der alle er med til at nedbryde genregrænser inden for jazz, elektronisk musik og rock.

Innovativ saxofontrance og seneste nyt fra rockundergrunden
Saxofonisten Colin Stetson er lidt af et fænomen, der har turneret med Arcade Fire og Bon Iver og indspillet med navne som Tom Waits, David Byrne, TV on the Radio, Feist og The National. Samtidig kører han en mere eksperimenterende solokarriere, hvor han optræder tête-à-tête med sin kæmpemæssige bassaxofon, som tvinger kompositioner og lyde ud af kontaktmikrofoner tapet til struben og sin innovative og meget fysisk prægede spillestil. Et unikt kunstnerisk kraftværk, der skal opleves live, så man også kan fornemme, hvor fysisk krævende hans musik er at spille. Første gang FROST oplevede en koncert med Mr. Stetson, blev vi blæst bagover – bogstaveligt talt!

Aftenens musikalske modspil til Colin Stetson kommer fra den fremadstormende kvintet Synd Og Skam, der dette efterår har skabt voldsom bølgegang i den danske rockundergrund. Dels i kraft af den forrygende ep ’Blafret ør af kjoler’, der byder på original brobygning mellem postpunk, nowave, støjrock og improvisation og iørefaldende poetiske tekster, dels via et ry som en overrumplende og manisk intens live-oplevelse.

Obskure maskinlyde og riff-tung guitar-extravaganza
Amerikanske Dan Deacon udfordrer kompromisløst den musikalske vanetænkning, og tempoet er tårnhøjt i hans halsbrækkende fusion af electro, 8-bit, maskinstøj, computerspillyde og obskure samplinger. Om end han på albummet ’America’, der udkom tidligere i år, sætter tempoet ned uden at tabe sin særegenhed. Til februar står han på scenen med sit sædvanlige setup af mystiske maskiner og strittende ledninger placeret i gulvhøjde blandt publikum, men bakket op af to hårdtarbejdende trommeslagere.

Som musikalsk ’partner in crime’ til Dan Deacon har vi inviteret danske Thulebasen. Trioen, hvis medlemmer har baggrund i bands som Düreforsög og KloAK, arbejder for tiden på en opfølger til det forrygende spacerock/krautrock/freejazz-hybridmonster af et album, ’Gate 5’ fra 2011, og derfor vil der denne aften være nye numre på setlisten. Forvent riff-tung, udknaldet og bevidsthedsudvidende guitar-extravaganza.

Kommentar