30. Oct. 2012 2154 dage siden
Efterklang byder på to forskellige koncertoplevelser under FROST

Frost festivalen vender tilbage for tredje år i træk med et smukt miks af toneangivende, internationale artister, som deler plakat med en række profilerede danske bands – alle præsenteret i særligt udvalgte locations rundt om i København i løbet af februar måned.

Programmet for 2013-udgaven af FROST begynder at tage form og vi er stolte af at præsentere Efterklang som første band på plakaten. Det innovative og anmelderroste danske band spiller hele to koncerter under festivalen – vidt forskellige oplevelser i vidt forskellige locations.

Første koncert finder sted i Store Vega, hvor Efterklang vil fremføre sange fra deres seneste album ’Piramida’, krydret med highlights fra deres bagkatalog. Efter at have turneret i Europa, USA, Japan og Australien i løbet af 2012 og indtaget en række store koncerthuse sammen med symfoniorkestre, glæder bandet sig meget til, igen, at møde et stående publikum som et rent 6-mandsband. Vi glæder os også!

Fra Svalbard til Sydhavnen
Dagen efter rykker Efterklangs kernemedlemmer (Casper Clausen, Mads Brauer og Rasmus Stolberg) ud til det enestående Dieselhouse i Sydhavnen, hvor de spiller deres første koncert nogensinde som trio. Her deler de rum med en 14 ton tung, gigantisk dieselmotor, som igennem en årrække var verdens største og som denne aften vil udgøre scenen for bandet.

Koncerten i Dieselhouse viser Efterklang fra deres mere elektroniske side og binder samtidig en smuk sløjfe tilbage til Efterklangs ekspedition til den nedlagte russiske mineby på Svalbard, hvor de blandt andet har optaget lyde i et nedlagt kraftværk. Bandet komponerer nye sange til lejligheden kombineret med out-takes fra deres Piramida-sessions.

Aftenen byder også på en sjælden koncert med kunstnerkollektivet We Like We, centreret omkring søstrene Katinka Fogh Vindelev (operasangerinde og fast medlem af Efterklangs liveband) og Kirstine Fogh Vindelev (lydkunster og elektronisk musiker).

Sammen med en violinist og cellist bestiger de dieselmotoren inden Efterklang og opfører et værk, der fortolker et udvalg af Efterklangs tekster og udforsker krydsfeltet mellem klassisk og elektronisk musik.

Hele aftenen vil eksklusivt slutte af med et stort dieselbrag af de helt særlige…

Kommentar